Vissa störningar kvarstår hos Swedbank

Ekonomi • Publicerad 15 februari 2020
Swedbank har fortsatt vissa störningar i sina internettjänster. Arkivbild.
Swedbank har fortsatt vissa störningar i sina internettjänster. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Vissa Swedbankkunder har fortfarande problem med störningar i bankens internettjänster, efter det större it-haveriet på fredagen.

– Alla system är igång, samtidigt kör vi fortfarande en del underhållsarbete och det kan påverka vissa kunder. På det sättet är status oförändrad. Kunder kan fortfarande uppleva störningar till och från. Sedan är den hög belastning såklart, det kan också påverka och ge lite störningar, säger Carina Sesser-Nylund på Swedbanks presstjänst vid 18-tiden på lördagen.

Kort- och Swishbetalningar ska fungera som vanligt igen.

Till en början drabbades samtliga kunder i Sverige och i Baltikum. De fortsatta störningarna drabbar bara kunder i Sverige.

Problemen förklaras av något slags internt nätverksfel. Banken rekommenderar kunder som inte lyckas logga in på tjänsterna att starta om sin dator eller telefon och försöka på nytt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.