Annons

Ville inte sänka lönen – klar för Edsbyn

Bandy • Publicerad 14 maj 2019
Simon Jansson byter Västerås mot Edsbyn. Arkivbild.
Simon Jansson byter Västerås mot Edsbyn. Arkivbild.Foto: Per Groth/TT

Simon Jansson gick inte med på att sänka lönen, och Västerås SK valde då att bryta kontraktet med landslagsstjärnan. Nu byter Jansson bandyhemvist och flyttar tillbaka till Edsbyn, där han spelade 2009–2015. 28-åringen har skrivit på ett femårskontrakt (tre+två optionsår) och presenterades av klubben på tisdagen.

– Det har känts som att vägarna kommer att leda hit någon gång och nu blev det så efter fyra bra år i Västerås. Det kändes rätt att skriva ett långt kontrakt, vi känner oss hemma här med familjen så det känns jättebra, säger Simon Jansson till .

Annons

Västerås tog sig i år till SM-final på både herr- och damsidan, men klubben har stora ekonomiska problem. En av lösningarna har varit att se över spelarlönerna.

"Vi hamnade i ett läge där samtliga spelare förutom Simon godtog en sänkning av lönen. Det satte oss i en situation som blev ohållbar och vi kände oss tvungna att bryta", sade VSK:s sportchef Ted Andersson i samband med att kontraktet bröts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons