Annons
Nyheter

Vill göra om flygplan till vårdavdelningar

Storbritannien • Publicerad 6 april 2020
Flera brittiska flygbolag uppges ha visat intresse för Caircrafts förslag. Arkivbild.
Flera brittiska flygbolag uppges ha visat intresse för Caircrafts förslag. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Gör om passagerarplan till intensivvårdsavdelningar under coronapandemin. Det föreslår en grupp experter inom medicin, teknik och luftfart i Storbritannien – som tror att plan av typen A380 och A340 skulle kunna tömmas och fyllas med intensivvårdsplatser på sju till tio dagar.

Planen ska flygas dit de behövs för att sedan behandla patienterna på marken, enligt förslaget från gruppen Caircraft som hoppas att brittiska regeringen ska vara intresserad.

Annons

Caircraft ska också ha varit i kontakt med regeringarna i USA, Kanada, Tyskland och Malaysia.

Många passagerarplan är kvar på marken på grund av reserestriktioner i coronavirusets spår. Flera brittiska flygbolag uppges ha visat intresse för förslaget, såväl som flygplatser och luftfartsmyndigheten CAA.

Storbritannien gör sig redo för att antalet smittade av coronaviruset ska nå sin topp under kommande veckor. Fältsjukhus har byggts i flera städer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons