Annons

Vertonghens skada väcker frågor

Blodet rann och Jan Vertonghen var tydligt påverkad av smällen i Champions League-semifinalen. Trots det fick han återvända till plan, för att strax därefter stappla av igen.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2019
Jan Vertonghen hjälps av planen.
Jan Vertonghen hjälps av planen.Foto: Kirsty Wigglesworth

Tottenhams redan stukade trupp fick ytterligare ett avbräck mötet mot Ajax när backen Jan Vertonghen redan i första halvlek tvingades lämna planen efter en otäck kollision med lagkamraten Toby Alderweireld. Med blodet rinnande från näsan och tydligt medtagen vårdades Vertonghen vid sidan av planen. Efter att ha fått klartecken från lagets läkare fick han återvända in på plan, för att strax därefter tvingas att bryta igen, den här gången för resten av matchen.

Efter matchen har beslutet att låta honom återvända till spel väckt frågor i brittiska medier.

Annons

– Jag var inte inblandad i diskussionen, vår medicinska personal följde rutinerna och de beslutade att han kunde återvända till matchen, men sedan började han må dåligt och var tvungen att kliva av, säger tränaren Mauricio Pochettino enligt .

Belgaren insisterade att han mår bra när han dök upp i den mixade zonen efter matchen, och sade kort att han varken fått hjärnskakning eller några frakturer, men att han känt sig svag och svimmat, enligt

– Nu mår han okej, han gick i väg. Jag hoppas att han är okej, men du vet mycket väl att vi måste hålla ett öga på honom, säger tränaren Mauricio Pochettino.

Ajax vann första mötet med 1–0.

Rättad: I en tidigare version av denna text fanns ett fel om vem som gav Vertonghen klartecken att återvända in på plan.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons