Annons

Översvämning stängde väg

Olyckor • Publicerad 4 januari 2020
Stora mängder vatten började plötsligt tränga upp ur marken i stadsdelen Blackeberg i Stockholm. Vid 13-tiden på eftermiddagen hade räddningstjänsten avslutat den akuta fasen av arbetet.
Stora mängder vatten började plötsligt tränga upp ur marken i stadsdelen Blackeberg i Stockholm. Vid 13-tiden på eftermiddagen hade räddningstjänsten avslutat den akuta fasen av arbetet.Foto: Henrik Montgomery/TT
20 bostadshus i anslutning till den drabbade vägen har skadats.
20 bostadshus i anslutning till den drabbade vägen har skadats.Foto: Henrik Montgomery/TT
Larmet kom in till räddningstjänsten runt 8.30 och vägen stängdes av i båda riktningarna.
Larmet kom in till räddningstjänsten runt 8.30 och vägen stängdes av i båda riktningarna.Foto: Henrik Montgomery/TT
Det var under lördagsmorgonen som väg 275 i Blackeberg plötsligt översvämmades.
Det var under lördagsmorgonen som väg 275 i Blackeberg plötsligt översvämmades.Foto: Henrik Montgomery/TT

Stora mängder vatten började plötsligt tränga upp ur marken i stadsdelen Blackeberg i Stockholm. 20 bostadshus i anslutning till den drabbade vägen har skadats.

Det var under lördagsmorgonen som väg 275 i Blackeberg plötsligt översvämmades. Larmet kom in till räddningstjänsten vid 8.30-tiden och vägen stängdes av i båda riktningarna. Först vid 11-tiden lyckades man få stopp på vattnet.

Annons

Det var en huvudvattenledning som brustit. Alla abonnenter ska ha fått tillbaka vattnet, skriver Stockholm Vatten på sin hemsida.

Under dagen har räddningstjänsten arbetat med att pumpa bort vatten från gator och hus i området. Omkring 20 bostadshus i anslutning till vägen har skadats sedan källarvåningarna översvämmats.

Räddningstjänsten kunde avsluta sin insats under eftermiddagen, men vägsträckan är fortsatt avstängd. Den kommer att öppnas igen tidgast vid 21-tiden, enligt Trafikverkets preliminära prognos.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons