Annons

Öppnade Vatikangravar var tomma

Vatikanen • Publicerad 11 juli 2019
Pietro Orlandi, bror till Emanuela Orlandi som försvann 1983, träffar reportrar i Vatikanen efter att gravarna öppnats.
Pietro Orlandi, bror till Emanuela Orlandi som försvann 1983, träffar reportrar i Vatikanen efter att gravarna öppnats.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Två gravplatser i Vatikanen har grävts upp efter ett anonymt tips om att de kunde innehålla kvarlevorna av en italiensk tonåring.

Då 15-åriga Emanuela Orlandi, dotter till en anställd i Vatikanen, försvann för 36 år sedan när hon var på väg hem från en musiklektion. Sedan dess har teorier och spekulationer om hennes försvinnande cirkulerat och röster har höjts för en lösning på fallet.

Annons

Gravplatserna som öppnades i jakt på Orlandi ligger bakom Peterskyrkan och uppgavs tillhöra två prinsessor som begravdes i mitten av 1800-talet. Men när gravarna väl öppnades tätnade mysteriet – de var båda tomma.

"Inga mänskliga kvarlevor eller begravningsurnor påträffades", lyder ett uttalande från Vatikanen som vidare uttrycker sitt stöd till familjen Orlandi.

Enligt uttalandet har ättlingarna till prinsessorna underrättats om upptäckten.

Nu kommer en utredning ta vid för att fastställa vad som hänt med kvarlevorna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons