Västerås utjämnade mot Bollnäs efter rysare

Kvartsfinalserien i bandy mellan Västerås och Bollnäs blir en nagelbitare in i det sista.
Med kniven mot strupen höll Västerås undan på bortais och tog en livsviktig 4–3-seger.
Nu väntar en femte och avgörande match på tisdag.
Bandy • Publicerad 29 februari 2020
Västerås Martin Landström gjorde två mål i 4–3-segern mot Bollnäs. Arkivbild.
Västerås Martin Landström gjorde två mål i 4–3-segern mot Bollnäs. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

23 sekunder. Så lång tid tog det för Daniel Johansson att ge Västerås en drömstart borta mot Bollnäs.

En välbehövlig sådan med tanke på det utsatta läget laget befann sig i inför den fjärde kvartsfinalen mot Bollnäs.

Underläget med 1–2 i matcher innebar att det bara var seger som gällde när lagen drabbade samman på Sävstaås IP.

Hemmalaget Bollnäs kom dock tillbaka efter Västerås drömstart och utjämnade genom Daniel Mossberg efter knappt 17 minuters spel – men bara två minuter senare var ledningen återigen i bortalagets ägo när Joel Engström satte 2–1.

Och när sedan Martin Landström ökade på till både 3–1 och, i den andra halvleken, 4–1 pekade det mesta på en klar bortaseger.

Men det här var inte över på långa vägar. Ville Aaltonen skapade närkontakt bara en minut och 20 sekunder efter Landströms andra fullträff, och med drygt en halvtimme kvar att spela reducerade Markus Ståhl till 3–4.

Någon kvittering lyckades Bollnäs dock aldrig åstadkomma – detta trots en massiv press i slutet av matchen.

Därmed väntar ett femte och avgörande möte lagen emellan på tisdag, en match där Västerås får hemmaplansfördel på ABB arena.