Annons

Uno släpper album med tolkningar

Musik • Publicerad 12 december 2017
Uno Svenningsson. Arkivbild.
Uno Svenningsson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Uno Svenningsson har gjort succé med flera av sina låtar från årets "Så mycket bättre". Till exempel har hans Anders Wendin-tolkning "Du kommer ångra det här" spelats närmare 2,5 miljoner gånger på Spotify.

Nu är det klart att Uno Svenningsson ger ut ett album med sina låttolkningar. Den 2 februari nästa år släpps "Andras sånger" och förutom "Så mycket bättre"-låtarna återfinns där också tolkningar av bland andra Peter LeMarc, Håkan Hellström, Thomas Stenström och Olle Ljungström.

Annons

"Detta är första gången jag gör en ren tolkningsplatta och att det blev nu är ju ganska naturligt efter min resa i 'Så mycket bättre'-land 2017. Att tolka något betyder för mig att göra det på mitt sätt, att sätta en 'Uno'-prägel på en låt som redan varit utgiven", säger han i ett pressmeddelande.

Nästa år åker Uno Svenningsson också på en konserthusturné. Premiären sker i Malmö den 8 februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons