1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

United bröt Liverpools segersvit

Det fick räcka med åtta raka segrar.
För första gången den här säsongen har Liverpool tappat poäng i Premier League.
Prestigemötet borta mot Manchester United slutade 1–1 – detta i en match där en viss Victor Nilsson Lindelöf hamnade i rampljuset.
Liverpools Adam Lallana ordnade en poäng åt Liverpool efter en sen kvittering mot Manchester United.
Foto: Jon Super/AP/TT

Liverpool hade med sina åtta raka vinster inlett Premier League-säsongen lysande och så tidigt som i oktober fått flera fotbollstyckare i England att slå fast att toppstriden redan är avgjord.

Men efter söndagens rivalmöte på Old Trafford låter det kanske annorlunda på de brittiska öarna.

Krisande storklubben Manchester United, på 14:e plats inför den nionde omgången, fick nämligen stopp på rivalernas segertåg och ordnade ett oavgjort resultat.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Lindelöf räddades av VAR

United tog ledningen i den första halvleken via Marcus Rashford – ett mål på en omställning som föranleddes av att den svenske landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf hade kapat Liverpools Divock Origi på egen planhalva.

Situationen granskades av VAR men målet blev godkänt – trots att reprisen visade att "Vigges" tå träffade den belgiske anfallaren på smalbenet.

VAR-tekniken var dessutom på Lindelöfs sida även strax före halvtid när Sadio Mané hade tagit sig förbi svensken och slagit bollen i nät. Målet underkändes nämligen på grund av en hands på senegalesen.

Lallana kvitterade

Trots detta undvek Liverpool säsongens första förlust.

I den 85:e minuten fick Manchester Uniteds målvakt David de Gea kapitulera när ett lågt inspel rann igenom samtliga spelare i straffområdet – förutom inbytte Adam Lallana som stod kvar vid bortre stolpen och tryckte in kvitteringen till 1–1.

Liverpool tryckte sedan på för ett avgörande – men de båda Premier League-giganterna fick nöja sig med delad pott.

Resultatet gör att Liverpools försprång nu är sex poäng ned till tvåan Manchester City. Längre ner i tabellen klättrar Manchester United tack vare poängen upp på 13:e plats.