GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ukraina slår tillbaka mot Putins passutspel

Ukraina • Publicerad 28 april 2019
Komikern och skådespelaren Volodymyr Zelenskyj valdes nyligen till president i Ukraina. Arkivbild.
Komikern och skådespelaren Volodymyr Zelenskyj valdes nyligen till president i Ukraina. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda

Rysslands president Vladimir Putin ska inte förvänta sig att ukrainare nappar på hans senaste utspel – att ukrainare ska kunna ansöka och få ett ryskt pass inom tre månader.

Det menar Ukrainas tillträdande president Volodymyr Zelenskyj.

Putin har tidigare meddelat att det ska bli enklare för invånare i utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk i östra Ukraina att bli ryska medborgare. I lördags öppnade han för att det skulle gälla hela Ukraina.

"Vi kommer att erbjuda ukrainskt medborgarskap till alla de som lider under auktoritära och korrupta regimer. I första hand till ryssar, som troligen lider mest i dagsläget", skriver Zelenskyj på Facebook.

Omkring 13 000 människor har mist livet i kriget mellan regeringsstyrkor och ryskstödda separatister i Donetsk och Luhansk som, trots ett avtal om vapenvila 2015, pågått sedan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.