Annons

Tyngsta M-distriktet: Avskaffa public service

Public service har spelat ut sin roll och bör läggas ned, anser Moderaternas ungdomsförbund (Muf) i Stockholms län. Nu har förbundet röstat igenom ett förslag om att skrota skattefinansierad radio och tv,
Politik • Publicerad 11 maj 2019
Moderaterna i Stockholms län vill se en total nedläggning av skattefinansierad tv och radio. Arkivbild.
Moderaterna i Stockholms län vill se en total nedläggning av skattefinansierad tv och radio. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Stockholm är partiets tyngsta distrikt och i valet 2018 fick det drygt 26 procent av rösterna i länet. Under lördagen, när Moderaterna i Stockholms län tog ställning i frågan om ”en ordentlig genomlysning av public service”, yrkade ungdomsförbundet i stället för ett tillägg där man vill se en total nedläggning. Tillägget fick stöd av 109 röster medan 77 var emot.

– Muf har ju vunnit den här debatten och fått med sig stämman, säger Mattias Thorsson, kommunikationschef hos Moderaternas länsförbund i Stockholm.

Annons

SVT har sökt Moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp som ännu inte kommenterat beslutet. Däremot beklagar Christer Nylander (L), ordförande i riksdagens kulturutskott att förslaget röstats igenom. ”Sverige behöver mångfald i media, mångfald av medier och vi behöver public service. Vi behöver mer granskning, mer skildring, mer fördjupning – inte mindre,” skriver han i en kommentar.

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Annelie Karlsson, förvånas över partiets beslut.

– Det är ett helt galet beslut som vi hoppas ska avvisas. Public service har aldrig behövts mer än i dag, säger hon till SVT Nyheter.

Fanny Hällegårdh/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons