Annons

Tung svensk herrstafett: "Ett helvete i dag"

De svenska skidskytteherrarna kunde inte följa upp damernas succé tidigare under lördagen.
Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson slutade elva, drygt tre och en halv minut efter Norge i världscupstafetten.
Skidskytte • Publicerad 11 januari 2020
Jesper Nelin hade en tung dag i stafetten i tyska Oberhof. Arkivbild.
Jesper Nelin hade en tung dag i stafetten i tyska Oberhof. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nelin i synnerhet, bäste svensk i fredagens sprint, hade en mycket tung dag på skjutvallen i Oberhof med straffrundor i både stående och liggande skytte.

Efteråt har han svårt att summera vad som hände.

Annons

– Jag gissar på att allt var dåligt. Man tappar väl det bara, jag vet inte, säger han om sin insats.

Jesper Nelin åkte ut som Sveriges andra åkare efter Peppe Femling. Då gick det svenska laget från en sjunde plats till att i stället kämpa i botten tillsammans med Lettland, Polen och Bulgarien. Men Nelin var inte ensam att ha stora problem på skjutvallen.

Även toppnationer som Norge och Tyskland stod för flera missar och tvingades till straffrundor.

– Det blåser en del i dag men det ska inte göra så stor skillnad. Jag kan inte förstå att jag bommar, säger en besviken Martin Ponsiluoma till SVT.

Siste svensk ut i spåren var Sebastian Samuelsson. Med en otacksam utgångsposition såg han till att köra ikapp flera placeringar. Till slut blev Sverige elva, drygt tre och en halv minut efter det norska laget som vann tävlingen.

Detta trots att Norge saknade både Johannes Thingnes Bø och brorsan Tarjei Bø. I deras frånvaro visade Vetle Sjåstad Christiansen prov på fin form när han besegrade fransmannen Quentin Fillon Maillet i en spurtstrid.

Frankrike fick i stället nöja sig med en andra plats medan Tyskland blev trea. Världscupen i tyska Oberhof fortsätter med masstarter på söndag.

Robin Salomonsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons