Annons

"Trolls 2: Världsturnén" slår digitala rekord

Film • Publicerad 13 april 2020
Filmen "Trolls|2: Världsturnén" lockade rekordmånga tittare under sin premiärhelg som digital hyrfilm.
Filmen "Trolls|2: Världsturnén" lockade rekordmånga tittare under sin premiärhelg som digital hyrfilm.Foto: DreamWorks Animation LLC/AP/TT

Suget efter ny film i allmänhet och animerad film om troll i synnerhet verkar vara stort – rekordstort till och med. Flera medier rapporterar att den digitala premiären av filmen "Trolls 2: Världsturnén" toppar alla stora amerikanska filmtjänster, som Apple, Amazon och Comcast. För strömningstjänsten Fandangonow blev den gångna helgen den bästa i historien tack vare filmen.

Filmbolaget Universal uppskattar att "Trolls 2: Världsturnén", som släpptes som digital hyrfilm samma dag som biopremiären, lockat tio gånger så många hemmatittare som "Jurassic world: Fallen kingdom", som var Universals tidigare mest strömmade hyrfilmspremiär.

I Sverige har filmen biopremiär den 2 oktober.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons