Annons

Tre palestinier dödade i Gazaremsan

Gazaremsan • Publicerad 3 maj 2019
Ett israeliskt stridsflygplan av typen F-15 Eagle lyfter för uppdrag över Gazaremsan. Arkivbild.
Ett israeliskt stridsflygplan av typen F-15 Eagle lyfter för uppdrag över Gazaremsan. Arkivbild.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Tre palestinier i Gazaremsan har dödats av israelisk militär, enligt områdets hälsovårdsdepartement. En 19-åring sköts till döds under demonstrationer längs gränsen till Israel medan en 29-åring och en 33-åring dödades i ett flygangrepp, vilket militären säger var ett svar på att två soldater skottskadats vid gränsen.

Militären uppger att en soldat fick medelsvåra skador och att en skadades lindigt under demonstrationer där cirka 5 200 palestinier deltog på fredagen. Målet för flygangreppet ska ha varit en anläggning tillhörande den islamistiska rörelsen Hamas, som styr Gazaremsan.

Annons

Hamas säger att de två som dödades i flygangreppet var medlemmar i organisationen och att den "israeliska aggressionen" ska besvaras. Det är oklart vilken grupp den tredje palestiniern tillhörde.

Protesterna vid gränsen intensifierades den 30 mars i fjol och sedan dess har 268 palestinier och två israeliska soldater dödats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons