Annons

Två piloter utreds efter turkisk flygolycka

Turkiet • Publicerad 6 februari 2020
Räddningsarbetare vid flygplansvraket på Istanbulflygplatsen Sabiha Gökçen.
Räddningsarbetare vid flygplansvraket på Istanbulflygplatsen Sabiha Gökçen.Foto: Emrah Gurel/AP/TT

Två piloter ska utredas för möjlig vårdslöshet efter att planet glidit av landningsbanan på en av Istanbuls flygplatser under onsdagskvällen.

Tre passagerare har avlidit av de skador de ådrog sig i flygolyckan. 174 passagerare och sex anställda skadades. 56 av dem har fått lämna sjukhuset.

Annons

Flygplanet, från lågprisbolaget Pegasus Airlines, hade flugit från Izmir i västra Turkiet när olyckan inträffade vid 18-tiden, lokal tid.

I regn och hård vind gled planet 60 meter av landningsbanan och föll sedan 30–40 meter. Flygplanskroppen bröts i tre delar.

Piloterna kan ha orsakat både dödsfall och skador genom försumlighet, rapporterar den statliga kanalen TRT. De vårdas på sjukhus och kommer att få ge sin version av händelseförloppet när de behandlats klart. Flygplanets svarta låda undersöks.

– Sådana olyckor inträffar inte på grund av en faktor, utan många, säger flygbolagets vd Mehmet Tevfik Nane.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons