Annons

Träindustri övertänd i Garpenberg

Brand • Publicerad 14 maj 2019
En träindustri strax utanför Garpenberg började brinna under natten mot tisdagen.
En träindustri strax utanför Garpenberg började brinna under natten mot tisdagen.Foto: Niklas Hagman/TT

En mindre träindustri vid Garpenberg i Dalarna har brunnit ned under natten. Enligt TT:s fotograf på plats rör det sig om ett hyvleri, och brandmän från Hedemora, Avesta och Horndal var inblandade i släckningsarbetet.

När brandbekämparna anlände till platsen vid 02-tiden var byggnaden redan övertänd. I stället fick de koncentrera sig på att försöka att rädda omkringliggande byggnader.

Annons

– Vi har haft patrull på plats och man bedömer att det här är ett förråd och att det brinner för fullt. Räddningstjänsten meddelade vid klockan 03 att de försöker att minimera spridningsrisken mot skogen, säger Tony Kuiroga, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Enligt hans uppgifter rör det sig om en nedlagd verksamhet. Men det tillbakavisas av ägaren, enligt räddningstjänsten.

– Hyvleriet var i drift, men inte kontinuerligt. Det hade varit igång tidigare under dagen, säger Thomas Eibrast, styrkeledare vid Södra Dalarnas räddningstjänst, .

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons