Annons

Tennishöjdare avgår efter stjärnornas kritik

Justin Gimelstob, 42, lämnar ATP-ledningen sedan bland andra Andy Murray och Stan Wawrinka krävt hans avgång.
Amerikanen dömdes nyligen för misshandel.
Tennis • Publicerad 2 maj 2019
Justin Gimelstob lämnar ATP:s styrelse sedan han dömts för att misshandlat en vän.
Justin Gimelstob lämnar ATP:s styrelse sedan han dömts för att misshandlat en vän.Foto: Lawrence Jackson

I en intervju med New York Times tar Gimelstob ansvar för sitt agerande och lämnar omedelbart sitt uppdrag inom proffstennisorganisationen.

– Jag kliver åt sidan eftersom mitt jobb går ut på att arbeta för tennisens och spelarnas bästa. I min nuvarande situation är jag för mycket av en distraherande faktor och en belastning. Jag tar ansvar för det och jag tar ansvar för vad som hände under halloween, säger han.

Annons

Gimelstob, tidigare spelare på världselitnivå, greps i november för misshandel av en tidigare vän. Även vännens fru och ett barn blev vittne till misshandeln.

Han dömdes i april till tre års villkorlig dom, 60 dagars samhällstjänst och måste genomgå ett års terapi för att bättre kunna hantera sitt humör.

ATP-ledningen röstade i december nej till att avsätta Gimelstob – som är en av tre representanter som väljs av spelarna – men spelare som världsstjärnorna Andy Murray och Stan Wawrinka har ifrågasatt amerikanen och hans lämplighet efter misshandelsdomen.

I en tweet skrev Wawrinka i tisdags att det var hög tid för spelarna att göra sina röster hörda. Schweizaren skrev också:

"Det kan helt enkelt inte vara möjligt för någon att ha överseende med denna typ av beteende och än värre, stödja det."

Gimelstob har suttit i ATP:s styrelse sedan 2008. Han har uppskattats av spelarna för att ha drivit fram högre prispengar i de stora turneringarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons