unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Sveriges Radio stoppar "Digilistan"

Sveriges Radio pausar programmet "Digilistan" på obestämd tid efter misstankar om strömningsfusk, rapporterar Sveriges Radios .
Sveriges Radio pausar P3-programmet "Digilistan". Arkivbild.
Sveriges Radio pausar P3-programmet "Digilistan". Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

– Vi har bestämt oss för att ställa in "Digilistan" på söndag och en tid framöver, säger Jonas Westman, redaktionschef för musiken i P3 och P4, till Sveriges Radios Musikguiden.

Beslutet att pausa P3-programmet kommer efter den senaste tidens diskussion om köpta strömningar på musikplattformar. Jonas Westman säger till TT att "Digilistan" inte kommer att sändas igen förrän Sveriges Radio känner sig trygga med underlaget.

– Vi har ju ingen aning om det är stort problem, hur pass stort det är och om det påverkar det underlag vi får till "Digilistan" från Ifpi. Topplistan är ju baserad på streams, Itunes-försäljning och fysisk försäljning. Vår fundering är helt enkelt: Kan vi lita på underlaget? säger han.

Sveriges Radio ska nu inleda en dialog med bransch- och rättighetsorganisationen Ifpi (International federation of the phonographic industry), som levererar statistik över de mest köpta och strömmade låtarna i Sverige.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Ludvig Werner, vd för Ifpi, skriver i ett mejl till DN att de "är trygga med att datan på topplistan är korrekt men det är självklart viktigt att SR känner likadant."

– Det är ju toppenbra om de känner sig trygga, nu vill vi också göra det, säger Jonas Westman.