Seger står över EM-kvalet mot Ungern

Caroline Seger missar EM-kvalmatchen mot Ungern på grund av skada. Med Elin Rubensson borta sedan tidigare skapar det mittfältsbryderier för de svenska fotbollsdamerna.
Även en av de potentiella ersättarna, Julia Roddar, har haft skadekänningar.
Fotboll • Publicerad 2 oktober 2019
Förbundskapten Peter Gerhardsson och Caroline Seger. Arkivbild.
Förbundskapten Peter Gerhardsson och Caroline Seger. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson har redan tvingats konstatera att Göteborgs Elin Rubensson saknas i Ungern på grund av en hjärnskakning, och på onsdagskvällen kom nästa motgång:

Caroline Seger, lagets kapten, ställer in sin medverkan mot Ungern. I Miskolc, platsen för fredagens bortamatch, har hon tränat på egen hand med förhoppningen att kunna spela, men vadskadan som har besvärat Rosengårdsmittfältaren en tid sätter stopp. I stället hoppas man att Seger ska kunna vara tillbaka till hemmamatchen mot Slovakien på tisdag.

"Med tanke på att matchen (mot Ungern) spelas redan på fredag har vi inte den säkerhetsmarginal som krävs för att Caroline ska vara helt redo för matchspel. Vi väljer därför att hon får vila från fredagsmatchen och fortsätta arbetet mot att bli spelklar till tisdagens match i Göteborg", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Fler känningar

En potentiell ersättare på innermittfältet är Rubenssons klubbkamrat Julia Roddar, men även hon har haft problem på sistone. Roddar satt på läktaren i Göteborgs match mot Vittsjö i helgen med känningar i låret.

– Jag tror att det har varit en överbelastning efter att inte ha haft någon vila på hela året. Till slut kände jag att... det kändes inte bra för en vecka sedan. Men nu har jag kunnat vara med för fullt, säger Roddar.

TT: Kan du spela på fredag?

– Som det känns nu kan jag spela. Det känns bättre. Jag har kört alla träningar här, så det känns bra.

Den enes död...

Redan under måndagen sade Peter Gerhardsson att han var inställd på att han kan tvingas klara sig utan Caroline Seger. Men det ska mer till än två skadade nyckelspelare för att Gerhardsson ska börja prata om en mittfältskris. Att nöden är uppfinningarnas moder tycks i stället vara hans devis att leva efter.

– Jag gillar inte de där starka orden. ”Katastrof” och ”kris” kan det vara i världen i övrigt men aldrig i fotbollens värld. Man blir väldigt konstruktiv i situationer där det blir skador. Jag tycker mest synd om spelaren som drabbas, men när det gäller laget så blir man ganska snabbt handlingskraftig, det är inte så att man blir paralyserad. Tvärtom så agerar man direkt, säger Peter Gerhardsson.

En spelares skada kan rentav innebära en möjlighet för andra att kliva fram och ta steget in i A-landslaget på allvar, säger han.

– Historiskt sett är det många, många spelare som har tagit en chans på grund av skadade eller avstängda spelare.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.