Nyheter

Svår OS-bana enligt Carlerbäck

Viktoria Carlerbäck har gått OS-banan och är bestämd i sitt omdöme.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2008

– En av de svårare rundor jag har sett men jag tror att den passar oss riktigt bra, säger hon.

Den kommer allt närmare – Viktoria Carlerbäcks första OS-start någonsin. Förra gången det begav sig i Aten 2004 blev hon uttagen i sista stund men fick snopet vända hem när hon nått Bremen, då startfältet redan var fullt.

Nu, fyra år senare, är hon mer redo än någonsin. Och nervös, enligt henne själv.

– Det känns ju att det bara är några dagar kvar. Man märker på alla att det är något stort på gång – fast det är en skön pirrande känsla.

I går besiktade hon terrängbanan och det står klart att det inte blir någon enkel resa. Många hinder, varav flera i vatten på kort sträcka, åtskilliga tuffa svängar och en väl tilltagen tidsgräns. Det i kombination med ett riktigt hällregn och en tyfon som passerade i går, som dock inte har påverkat banan nämvärt, och de vädermässiga förutsättningar är såldes inte de bästa.

Carlerbäck ser dock med tillförsikt på tävlingen.

– Självklart kommer det bli tufft – speciellt att klara tiden. Det finns absolut inget utrymme för misstag. Vädret är jag inte speciellt orolig för. Tyfonen har ju dragit förbi och regnet som kommer är rätt varmt så det är inga problem.

– Det som talar för oss är att svängarna inte är så tvära innan hindren utan efter, när man har passerat dem. På så sätt kommer man rakt på och det gillar Geronimo. Vattenhindren är också till vår fördel, han (Geronimo) har inga som helst problem med dem.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.