Annons

Supportrar anhållna efter homofobiska glåpord

Tre fotbollssupportrar har anhållits misstänkta för homofobiska och rasistiska tillmälen under Premier League-matchen mellan Brighton och Chelsea (1–1) under nyårsdagen.
Fotboll • Publicerad 2 januari 2020
Efter matchen mellan Brighton och Chelsea anhölls tre supportrar för homofobiskt och rasistiskt beteende.
Efter matchen mellan Brighton och Chelsea anhölls tre supportrar för homofobiskt och rasistiskt beteende.Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Brighton skriver på sin webbplats att två hemmasupportrar anhållits, en för rasistiska tillmälen mot en Chelseaspelare och en för homofobiska angrepp mot supportrar i bortaklacken.

En av gästernas supportrar anhölls också, även den personen för homofobiska angrepp mot hemmaklacken. Alla tre greps av polisen i Sussex och står nu inför åtal.

Annons

Brightons vd och vice ordförande Paul Barber kallar beteendet för "äckligt" och frågar sig om hårdare straff är lösningen för att bli av med problemen på läktarna.

"Om möjligheten att få ett livstidsförbud mot att gå och se sin klubb spela fotboll inte är tillräckligt avskräckande måste vi ställa oss frågan om huruvida domstolar borde ges makt att dela ut allvarligare straff?", säger han till klubbens webbplats och fortsätter:

"Fotboll kan bidra med så mycket, och vi är trötta på att fotbollens rykte svärtas ner av dessa människor."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons