Annons

Styrelsekaos i Barcelona: sex ledamöter avgår

Sex ledamöter i fotbollsgiganten Barcelonas styrelse har meddelat att de avgår.
De riktar kritik mot ordföranden Josep Maria Bartomeu och vill se ett nyval om posten.
Fotboll • Publicerad 10 april 2020
Det blåser ordentligt kring Barcelonas ordförande Josep Maria Bartomeu. Arkivbild.
Det blåser ordentligt kring Barcelonas ordförande Josep Maria Bartomeu. Arkivbild.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Bland de sex avgående ledamöterna återfinns två av fyra vice ordföranden i den spanska storklubben, Emili Rousaud och Enrique Tombas. De fyra övriga avgående ledamöterna är Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia och Maria Texidor.

I ett gemensamt brev till Barcelonas supportrar pekar de tidigare styrelsemedlemmarna finger mot ordföranden Josep Maria Bartomeu och efterlyser ett nyval. De sex ledamöterna ser Bartomeu som ansvarig för klubbens hantering av sociala medier-skandalen "Barçagate" och coronakrisen som drabbat storlaget hårt.

Annons

"Som vår sista tjänst för klubben rekommenderar vi att ett nyval utlyses så fort omständigheterna tillåter. Då kan klubben ledas på bästa möjliga sätt och hantera de viktiga utmaningarna i den närmaste framtiden", skriver ledamöterna i ett brev som publicerats i spanska medier.

Enligt Barcelonas webbplats består styrelsen nu av 13 ledmöter, inklusive ordföranden Josep Maria Bartomeu.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons