Annons

Stormen ledde till extremtid över Atlanten

Utrikes • Publicerad 9 februari 2020
Stormen Ciara har lett till en extremt snabb flygning mellan New York och London. Arkivbild.
Stormen Ciara har lett till en extremt snabb flygning mellan New York och London. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT
Vågorna gick höga när stormen Ciara drog in över hamnen och fyren i New Haven, på Englands södra kust. Arkivbild.
Vågorna gick höga när stormen Ciara drog in över hamnen och fyren i New Haven, på Englands södra kust. Arkivbild.Foto: Matt Dunham

Stormen Ciara har lett till en extremt snabb flygning mellan New York och London. Under lördagen klockades flygrekordet på sträckan.

Flygtiden mellan JFK-flygplatsen i New York och Heathrow i London var bara fyra timmar och 56 minuter, enligt flygspårningstjänsten Flightradar2 som loggat det aktuella British Airways-planet. Det rapporterar The Independent.

Annons

Det är flera timmar snabbare än de sju timmar som samma flygsträcka brukar ta under normala vindförhållanden. Det innebär ett nytt rekord för den reguljära trafikflygningen på sträckan – bortsett från överljudsplanet Concorde som flög sträckan under tre och en halv timme mellan 1976 och 2003, skriver SVT.

Tack vare stormen susade det aktuella planet fram i 1 300 kilometer i timmen mot den vanliga marschfarten 900 kilometer i timmen.

Flygningar i motsatt riktning har tvärtom dragits med förseningar på över två och en halv timme.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons