Stenson: "Det blir en bra boll"

Golf Artikeln publicerades
Henrik Stenson har inlett första rundan i den svenska Europatourtävlingen i Mölndal.
Foto: Anders Wiklund/TT
Henrik Stenson har inlett första rundan i den svenska Europatourtävlingen i Mölndal.

Svenska framtidsnamnet Marcus Kinhult, topprankade britten Matthew Fitzpatrick och tävlingens dragplåster Henrik Stenson.

Det är den hetaste trion som går ut tillsammans när Scandinavian Invitation inleds i dag.

Marcus Kinhult har målats upp som svensk golfs framtidsnamn på herrsidan efter 23-åringens första seger på Europatouren i mitten av maj. Han vann då British Masters och är den ende svensken som har vunnit på Europatouren i år.

Matthew Fitzpatrick vann den svenska tävlingen 2016, när den hette Nordea Masters, och är med 30:e plats på världsrankningen den högst rankade golfaren i startfältet.

Spelat med båda

Och sen har vi Henrik Stenson – Sveriges störste golfstjärna.

– Det blir kul. Jag har spelat med båda tidigare. Jag spelade foursome med Fitzpatrick i Ryder Cup och tillsammans i Scottish Open. Marcus var ett tag sedan, det var väl något inspel i den här tävlingen ett antal år tillbaka, säger Stenson och fortsätter:

– Han har haft ett bra år med vinsten på British Masters. Han kommer nog också tycka att det är kul att spela inför hemmapubliken och Fitzpatrick har vunnit här tidigare. Det blir en bra boll, säger han om gruppen som börjar spela 08.00 i dag från tionde tee.

Precis som för många andra unga svenska golfare har Henrik Stenson och Alex Norén varit spelare att se upp till för Marcus Kinhult. Att de är med anser han ger krydda till tävlingen, och det är även kul för andra golfare.

– De är ju störst just nu och har varit det under ganska lång tid. Det är grymma spelare och det är väldigt kul att de tog sig tiden att ta sig hit. Det betyder mycket för oss spelare men också för dem själva onekligen eftersom de vill vara här, säger Kinhult.

Norén med fjolårsvinnaren

Även Alex Norén är med i en intressant boll. Han inleder 13.00 från första tee tillsammans med fjolårsvinnaren Paul Waring och sydafrikanen Erik van Rooyen.

– Formen känns okej, tycker jag. Jag spelade lite bättre på slutet med British Open (delad elva) och i Memphis (delad tolva). Jag tycker att jag har mycket bättre koll än tidigare, säger Norén.