Annons
Nyheter

Stena Line vill stänga klassisk färjelinje

Ekonomi • Publicerad 8 april 2020
Stena Line vill stänga ned den klassiska Kungslinjen mellan Trelleborg och tyska Sassnitz. Arkivbild
Stena Line vill stänga ned den klassiska Kungslinjen mellan Trelleborg och tyska Sassnitz. ArkivbildFoto: Johan Nilsson / TT

Stena Line planerar att stänga ned den så kallade Kungslinjen mellan Trelleborg och Sassnitz permanent, skriver färjerederiet i ett pressmeddelande. Färjelinjen är en av de äldsta i Europa.

Stena Line hänvisar till den negativa påverkan som coronapandemin har på företagets passagerarverksamhet och ett redan ansträngt ekonomiskt läge för den berörda färjelinjen.

Annons

Rederiet ställde in all trafik på linjen den 14 mars.

Stena Line har inlett diskussioner med arbetstagarrepresentanter i Tyskland.

"Med anledning av covid-19 kommer vi att förlora hela högsäsongen i år och räknar inte med att passagerartrafiken kommer att återhämta sig inom en överskådlig framtid", skriver Niclas Mårtensson, vd på Stena Line i en kommentar.

Under de senaste åren har linjen Trelleborg-Sassnitz transporterat knappt 300 000 turister per år samtidigt som godsvolymerna och järnvägstrafiken på linjen minskat till mycket låga volymer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons