Annons

Statligt miljonstöd ska säkra dricksvattnet

Vatten • Publicerad 3 juli 2019
45 miljoner kronor ska ge bättre tillgång på dricksvatten. Arkivbild.
45 miljoner kronor ska ge bättre tillgång på dricksvatten. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Havs- och vattenmyndigheten (Hav) ska fördela totalt 45 miljoner kronor mellan olika regioner för att förbättra och säkra vattenhushållning samt skapa en bättre tillgång till dricksvatten.

Det statliga bidraget ska i första hand gå till områden som haft problem med vattenbrist och torka de senaste åren. Även områden där problem kan förväntas uppstå framöver prioriteras.

Annons

De län som myndigheten pekar ut är Blekinge, Gotland, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland, Västra Götaland, Örebro och Östergötland.

Förra året gick flera bönder runt om i landet på knäna då torkan drabbat deras skörd. I år ser läget ljusare ut för lantbrukarna och överlag ser skördarna ut att bli goda i större delen av landet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons