Annons

Skojade om coronavirus – försvaras av Mourinho

Tottenhamstjärnan Dele Alli hamnade i blåsväder efter att ha skämtat om coronaviruset.
Nu tas han i försvar av José Mourinho.
Fotboll • Publicerad 14 februari 2020
Dele Alli bad om ursäkt efter sitt skämt om coronaviruset på Snapchat. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Det dröjde inte länge innan Dele Alli fick mothugg för en video han lade upp på Snapchat förra helgen. Iförd ansiktsmask filmade Premier League-spelaren sig själv på en flygplats innan han riktade kameran mot en person med asiatiskt utseende och visade upp en flaska med handdesinfektionsmedel.

"Det här viruset får nog vara snabbare för att få tag i mig", skrev 23-åringen i en bildtext.

Raderade videon

Annons

Dele Alli ångrade dock publiceringen snabbt, raderade videon – och bad sedan om ursäkt i ett klipp på den kinesiska sociala medier-plattformen Weibo.

– Jag svek mig själv och klubben. Jag vill inte att ni ska få det intrycket av mig, för det var inte roligt och jag insåg det direkt och tog ner videon. Det är ingenting man ska skämta om. Jag skickar all min kärlek, tankar och böner till alla i Kina, sade Dele Alli bland annat.

Enligt kinesiska myndigheter har hittills nästan 1 400 människor dött och 64 000 insjuknat till följd av coronavirusets spridning från den kinesiska storstaden Wuhan.

På fredgen fick mittfältarens tränare, José Mourinho, frågor på en presskonferens om vad han ansåg om Dele Allis skämt.

– Han ångrade sig omgående och insåg att det var en ung generations misstag. Sedan bad han om ursäkt, säger Mourinho.

"Måste vara försiktig"

Den portugisiske managern är inne på att dagens unga generationer måste tänka sig för extra mycket innan de lägger ut något på sina sociala mediekanaler.

– Jag har själv en son i samma ålder som Dele och många andra av spelarna. Jag vet att sociala medier är för hans generation men när du är en offentlig person, som fotbollsspelare är, så måste du vara väldigt, väldigt försiktig.

– Dele är en jättebra kille. Det sista han är är att vara sammankopplad med rasism, säger Mourinho.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons