Annons

Sjunde dödsoffer efter sjukhusdåd i Tjeckien

Tjeckien • Publicerad 12 december 2019
Avspärrningar vid sjukhuset i tisdags. Arkivbild.
Avspärrningar vid sjukhuset i tisdags. Arkivbild.Foto: Jaroslav Ozana/CTK/AP/TT

En kvinna har avlidit av skottskador hon fick i tisdagens skjutning på ett sjukhus i Tjeckien. Hon blir därmed det sjunde dödsoffret i attacken där en ensam gärningsman sköt flera personer och sedan tog sitt eget liv.

Händelsen ägde rum i ett väntrum på ett sjukhus i Ostrava i östra Tjeckien. Sex personer sköts och dödades då. Kvinnan sköts i huvudet, fick skador som betecknades som kritiska och har opererats de senaste dagarna. Hon avled på torsdagseftermiddagen, meddelar sjukhuset.

Annons

Två andra personer har vårdats för skottskador. En man skrevs ut från sjukhus på torsdagsmorgonen, medan ytterligare en man fortfarande får vård för icke livshotande skador.

Den 42-årige gärningsmannens motiv är ännu oklart, men uppgifter i tjeckiska medier gör gällande att han led av psykisk ohälsa. Han sköt sig själv i en by utanför Ostrava i samband med en stor polisjakt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons