Annons
Nyheter

Sjukhus coronatestar kvinnor på förlossningen

Coronaviruset • Publicerad 10 april 2020
320 gravida kvinnor har hittills testas för covid-19 på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Sju procent av de testade visade sig vara smittade av viruset. Arkivbild.
320 gravida kvinnor har hittills testas för covid-19 på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Sju procent av de testade visade sig vara smittade av viruset. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Gravida kvinnor som läggs in på Karolinska universitetssjukhusets förlossningskliniker i Solna och Huddinge testas för covid-19, rapporterar SVT Nyheter. Sjukhuset har hittills testat 320 kvinnor – och sju procent av dem var smittade.

– Det handlar om att skydda dem som vi behöver mest just nu: nämligen narkosläkare och narkossköterskor. När du läggs in på en förlossningsavdelning finns risk att du hamnar på ett operationsbord, därför har vi valt att testa alla, säger Karin Pettersson, överläkare och sektionschef för förlossningsvården på sjukhuset, till SVT.

Coronasmittade kvinnor kommer inte behöva separeras från sitt eller sina barn efter förlossningen. Sjukhuset uppger att barn inte verkar få någon allvarig sjukdom och bedömer att anknytningen mellan mor och barn är viktig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons