Annons

Sänkt rysk styrränta

Ekonomi • Publicerad 26 juli 2019
Ryska styrräntan sänks till 7,25 procent. Arkivbild
Ryska styrräntan sänks till 7,25 procent. ArkivbildFoto: Alexander Zemlianichenko AP/TT

Rysslands centralbank sänker styrräntan 0,25 procentenheter till 7,25 procent. Räntesänkningen är årets andra i Ryssland och var väntad bland bedömare.

Svagare inhemsk och global efterfrågan gör att risken ser större ut för att inflationstrycket ska bli för lågt än att det ska bli för högt, enligt centralbanken. Banken tillägger att tillväxten i Ryssland hittills i år har varit lägre än vad banken tidigare räknat med.

Annons

Centralbanken utesluter inte ytterligare stimulanser om det skulle behövas och räknar med att räntan under första halvåret 2020 ska ligga på en mer neutral nivå.

Bankens ekonomer räknar med att den ryska inflationen ska sjunka till omkring 4 procent i början av nästa år. Förra veckan redovisades en rysk inflation på cirka 4,6 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons