Annons

Sämre än väntat för Kinas export

Ekonomi • Publicerad 8 maj 2019
En person blickar ut över skyskraporna i Pekings affärsdistrikt. Byggnaderna är dock av lego som en del av den nya nöjespark som öppnade i april i Peking.
En person blickar ut över skyskraporna i Pekings affärsdistrikt. Byggnaderna är dock av lego som en del av den nya nöjespark som öppnade i april i Peking.Foto: Andy Wong/AP/TT

Samtidigt som handelskonflikten mellan Kina och USA intensifieras presenterar nu Kina exportsiffror för april. Statistiken visar också på blandade signaler gällande landets ekonomi. Kinas export föll oväntat mycket, 2,7 procent, jämfört med april förra året, medan analytiker enligt Reuters förväntat sig ett fall på 2,3 procent.

Samtidigt ökade landets import. Resultatet, 4,0 procent, var bättre än analytikernas förväntningar på 3,6 procent, och ses som en effekt av Kinas nyligen införda stimulanspaket i form av bland annat infrastruktursatsningar. Utrikeshandeln genererade ett överskott på 13,8 miljarder dollar, dock betydligt sämre än de förväntade 35 miljarder dollar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons