Annons

Såg möjlig puma under joggingtur

Danmark • Publicerad 11 maj 2019
Ett stort kattdjur har siktats i skogarna runt danska Vejle. Kanske en puma? Pumaungen på bilden hör dock hemma i Berlin. Arkivbild
Ett stort kattdjur har siktats i skogarna runt danska Vejle. Kanske en puma? Pumaungen på bilden hör dock hemma i Berlin. ArkivbildFoto: Gero Breloer/AP/TT

Smyger en puma eller ett lodjur omkring i danska Vejle? Polisen på sydöstra Jylland har återigen en anmälan från en privatperson om ett stort kattdjur.

Kvinnan var ute på en joggingtur på lördagsförmiddagen när hon enligt egen utsago fick syn på vad hon uppfattade som en puma eller möjligen ett lodjur, skriver Aarhus Stiftstidende.

Annons

Djuret var stort som en labrador, enligt polisen som tog emot anmälan.

Det har flera gånger tidigare kommit anmälningar från personer som sett ett stort kattdjur i skogarna omkring Vejle. Och flera personer har sagt att det liknar en puma.

Enligt tidningen har polisen varit i kontakt med lokala djurparker, men ingen säger sig sakna en puma eller ett lodjur.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons