GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ryssland: USA:s robottest är en upptrappning

Ryssland/USA • Publicerad 20 augusti 2019
Uppskjutningen från ön San Nicolas utanför Kaliforniens kust.
Uppskjutningen från ön San Nicolas utanför Kaliforniens kust.
Foto: Scott Howe/AP/TT

Ryska regeringen anklagar USA för att öka den militära spänningen mellan länderna genom måndagens provskjutning av en medeldistansrobot. Testet av kryssningsroboten sker bara några veckor efter det att USA dragit sig ur nedrustningsavtalet INF.

– Det är beklagligt. USA har uppenbarligen slagit in på en kurs av militär upptrappning. Vi kommer inte att reagera på provokationer, säger Rysslands vice utrikesminister Sergej Ryabkov till den statliga nyhetsbyrån Tass.

Roboten sköts upp från en ö utanför Kaliforniens kust.

INF-avtalet slöts mellan USA och dåvarande Sovjetunionen 1987 och stipulerade att landbaserade medeldistansrobotar med räckvidder mellan 500 och 5 500 kilometer skulle avskaffas. USA lämnade avtalet i början av augusti med hänvisning till att Ryssland brutit mot det. Ryssland nekar till detta och har svarat med att också dra sig ur.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer