Ryska ambassaden: Ygeman är paranoid

Politik Artikeln publicerades
Är Anders Ygeman (S) paranoid? Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Är Anders Ygeman (S) paranoid? Arkivbild.

Enligt energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) ligger ryska intressen bakom angreppen mot den nya 5G-tekniken. Ryska ambassaden har kontrat med att säga att ministern "lider av paranoia".

Anders Ygeman har tidigare anklagat ryska intressen för att ligga bakom den störtflod av kommentarer han får i sociala medier så fort han skriver om 5G. I en TT-intervju i december sade Ygeman att "det finns intressen som vill piska upp en negativ bild av 5G".

Strax efter intervjun lade Rysslands ambassad i Sverige upp ett ironiskt, men också lite syrligt, svar på sin officiella Facebooksida där de antyder att Ygeman är paranoid.

Ambassaden gratulerar i inlägget Ygeman till att ha så många följare och de lovar att själva följa honom noga. De förnekar också att Ryssland skulle ha någonting emot utvecklingen med 5G:

"Tvärtom är vi öppna för samarbete med våra svenska partners inom detta område, i synnerhet med de som, till skillnad från ärade Statsråd, inte lider av paranoia i sökandet efter ”ryska troll”", skriver ambassaden

Anders Ygeman kommentar nu inlägget i en intervju med SVT och konstaterar att "ryska ambassaden har sinne för humor".

– Men det är sedan tidigare belagt att ryska trollfabriker sprider propaganda på nätet, säger han.