Annons

Rovlysten tiger tog kaffeodlares liv

Indonesien • Publicerad 13 december 2019
Sumatratigern på bilden heter Asim och lever i fångenskap på London Zoo.
Sumatratigern på bilden heter Asim och lever i fångenskap på London Zoo.Foto: AP/TT

En 55-årig kaffeodlare i Södra Sumatra i Indonesien är den tredje som fallit offer för sumatratigrar på en månad, meddelar polis. Mannen överfölls på en kaffeplantage på torsdagen. Han hade uppenbarligen inte uppfattat kollegornas varningar om det annalkande rovdjuret.

I förra veckan dödades en annan jordbruksarbetare i Pagaralam i närheten. Och för ett par veckor sedan attackerade tigrar en kaffeodlare i samma provins som miste livet. Samtidigt skadades två indonesiska turister allvarligt.

Annons

Martialis Puspito, som arbetar för en lokal naturskyddsorganisation, säger att attackerna har koppling till människans intrång i de hotade djurens habitat. Avverkningen av regnskog gör att djuren ofta kommer i kontakt med människor.

– Vi kan inte driva bort tigrarna för djungeln är deras livsmiljö, så människor måste hålla sig borta därifrån, säger han.

Sumatratiger är en av tigerns sex underarter. I dag tros endast 400 djur finnas kvar i det vilda och arten betraktas som kritiskt hotad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons