Annons

Rösler: Malmö vill vara som Ajax

Uwe Rösler säger att han gick på magkänslan – och kom fram till att han inte var rätt man att leda Malmö FF in i framtiden.
Han och klubben ville helt enkelt olika saker, menar han.
Fotboll • Publicerad 13 december 2019
Uwe Rösler lämnar tränarjobbet i Malmö FF trots att han hade ett år kvar på kontraktet.
Uwe Rösler lämnar tränarjobbet i Malmö FF trots att han hade ett år kvar på kontraktet.Foto: Johan Nilsson/TT

På luciadagen kom beskedet att Uwe Rösler inte kommer att träna Malmö FF nästa säsong. Detta trots att han dagen innan tog klubben till Europa League-slutspel för andra året i rad.

Men redan i mars började Rösler ifrågasätta sin framtid, säger han, efter ett möte med sportchefen Daniel Andersson och vd:n Niclas Carlnén om säsongen 2020 och vägen framåt för klubben.

Annons

– Det var ett tufft beslut och jag funderade länge. Min magkänsla sa mig att jag inte kan lyfta klubben till den nivån som ledningen vill. De vill vara som Ajax, som AZ Alkmaar, säger Rösler på en presskonferens.

Både tränaren och sportchefen säger att de har haft olika syn på vissa saker.

– Det handlar om struktur, om kulturen kring a-laget, om hur framgång ser ut för klubben. Men alla har velat samma sak, att MFF ska lyckas, säger Rösler.

– Jag följde min magkänsla som jag baserar på min långa karriär som både spelare och tränare. Den berättade att det är bättre för mig att lämna.

Efter den första januari 2020 är tysken fri att träna en annan klubb. Han hoppas ta över ett nytt lag så snart som möjligt under 2020, men påpekar att han i nuläget inte har gjort klart med nästa jobb.

– Jag kommer att ta med mig allt jag har lärt mig i Malmö. Alla som jag har haft möjlighet att få jobba med, som har lärt mig om svensk kultur och om att vara en del av en vinnande fotbollsklubb. Det betyder att förväntningarna i staden och inom föreningen är enorma. Jag känner mig privilegierad att ha tränat en sådan klubb, säger Uwe Rösler.

David Carlsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons