Rögleforwarden Zaar: "Starten ser lovande ut"

Ishockey Artikeln publicerades
Röglejubel efter att Daniel Zaar satt 2–1 mot Malmö i Skånederbyt. Ängelholmsklubben vann med 4–3 och har nu inlett SHL-säsongen med två raka vinster.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Röglejubel efter att Daniel Zaar satt 2–1 mot Malmö i Skånederbyt. Ängelholmsklubben vann med 4–3 och har nu inlett SHL-säsongen med två raka vinster.

Ska lillebror Rögle denna säsong bli storebror?

Ängelholmsklubben vann säsongens första Skånederby borta mot Malmö med 4–3 och är tidig serieledare i SHL med maximala sex poäng.

Historiskt sett och även i nutid har Malmö störst meriter med två SM-guld (1992, 1994) och status som ett stabilt slutspelslag.

Lillebror Rögle gjorde dock i våras sitt andra slutspel i historien (det första sedan 1994) och Ängelholmsklubben ser ut att ha något intressant på gång.

Flera återvändare

Till denna säsong återvände exempelvis Dennis Everberg till moderklubben – forwarden som har två VM-guld med Tre Kronor på meritlistan. Året innan vände Daniel Zaar hem till nordvästra Skåne – från just Malmö.

Nu svarade forwarden för ett mål (2–1) och två fina assist i säsongens första Skånederby inför drygt 9 500 i Malmö arena. Framför allt var framspelningen till Daniel Bertovs matchavgörande 4–3 läcker.

– Klart det var skönt. Vi hade varit lite tillbakapressade där ett tag och det var väl två-tre minuter kvar, säger Zaar.

Malmö var överkört i den andra akten när Rögle vann skotten med 16–3, men gästerna lyckades endast utöka till 3–1 (Niklas Hansson) inför slutperioden. Drygt halvvägs in i den tredje vaknade Malmö till med två snabba mål och helt plötsligt var det kvitterat till 3–3.

– Det blev väl lite stressigt i laget, men det är ganska naturligt också. Det är på bortaplan och det var bra stämning, men jag tycker ändå att vi håller ihop det hyfsat, säger Zaar.

Efter den imponerande 4–0-segern hemma mot HV71 i lördags och 4–3 mot Malmö är Rögle nu en tidig serieledare i SHL.

– Det är skönt. Det ger en bra stämning i gruppen och tar med en skön känsla till matcherna efter.

Hur stor kapacitet Rögle har denna säsong tycker Zaar att det är för tidigt att sia om.

– Men starten ser lovande ut. Det gäller bara att fortsätta att jobba och vara ödmjuka i varje match.

"Tydligare spelidé"

Utvärderingen efter vårens åttondelsfinal syns nu på isen, menar 25-åringen.

– Jag vet att många i laget sade att vi vill ha en tydligare spelidé. Vi har många unga i laget också och jag tror att det behövs ännu mer då.

Ärkerivalen Malmös säsongstart är den rakt motsatta. Innan derbyförlusten föll laget tungt borta mot nykomlingen Leksand (2–5) i premiären.

– Vi är ganska missnöjda med sättet vi spelar. Framför allt är spelet med puck, i dag igen, ganska blekt, säger tränaren Peter Andersson.