Rögle tog fjärde raka segern mot Frölunda

Ishockey Artikeln publicerades
Rögles Daniel Zaar är Rögles skyttekung med 15 mål. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT
Rögles Daniel Zaar är Rögles skyttekung med 15 mål. Arkivbild.

Fjärde raka segern i SHL – och fjärde raka mot Frölunda.

Det råder hockeyfeber i Ängelholm efter att Rögle vunnit på nytt och klättrat i tabellen.

Rögle storsatsade inför säsongen och gör en kanonsäsong i SHL. Efter att ha besegrat regerande mästarlaget Frölunda för fjärde gången på lika många försök den här säsongen klättrar Ängelholmslaget upp som ny trea i SHL.

Matchen i Catena arena såg länge ut att bli en promenadseger, men hemmalagets trepoängare säkrades först efter en riktig rysaravslutning.

– Det blev lite väl spännande i slutet, men oerhört skönt att få med sig vinsten, säger Daniel Zaar till C More.

Efter en mållös första period gav Dennis Everberg Rögle ledningen när han efter en öppnande passning från Leon Bristedt hittade första krysset bakom Johan Mattsson. När sedan Chris Desousa och Niklas Hansson ökade på till 2–0 och 3–0 hade skåningarna segern i ett järngrepp.

Men Frölunda gav sig inte.

Max Friberg reducerade till 1–3 och reste sig på nytt efter att Daniel Zaar – med sitt 15:e mål för säsongen – satte 4–1 för Rögle.

Med bara 20 sekunder kvar att spela stod det plötsligt 4–3 efter att bortalagets Johan Sundström gjort två snabba mål – men Rögle höll undan inför sin kokande hemmapublik och befäster därmed sin position i toppen.

– Det är slutsålt varje match, det går inte att få tag i biljetter längre. Det är vår förtjänst, vi har gjort ett bra jobb och har ett bra lag. Det ska bli roligt att se hur långt det kan bära, säger Daniel Zaar.

Frölunda tappade i och med förlusten till en fjärdeplats i tabellen.