Annons

Revisorer stäms efter bostadsrättssvindel

Två revisorer har stämts av den bostadsrättsförening i Malmö vars före detta ordförande dömts till fängelse för mutbrott.
Ekonomi • Publicerad 2 januari 2020
Två revisorer stäms av en bostadsrättsförening i Malmö. Arkivbild.
Två revisorer stäms av en bostadsrättsförening i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Bostadsrättsföreningen, som nu har en ny styrelse, betalade under en treårsperiod miljontals kronor för olika bygg- och renoveringsprojekt med lånade pengar. Föreningen misstänks ha blivit blåst på pengar genom att projekten i vissa fall inte blev av eller att kostnaderna var orimligt höga.

Revisorerna borde ha slagit larm, anser nuvarande styrelse, exempelvis när 40 miljoner kronor 2015 lånades till investeringar som inte fanns med i underhållsplanen.

Annons

– Man borde ha undersökt detta. Då hade man funnit att det är investeringar som inte finns i underhållsplanen, som man överhuvudtaget inte vet vad det är. I själva verket var det ingenting, säger advokat Mats Engstrand, som företräder föreningen, till P4 Malmöhus.

Föreningens tidigare ordförande har dömts för att ha tagit emot mutor värda drygt 870 000 kronor. Mutorna kom från representanter för företag som bostadsrättsföreningen hade mångmiljonaffärer med.

Varken revisorerna eller det företag de arbetar för har velat ge några kommentarer till radion.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons