Annons

Regn och rusk drar in över landet

Molnigt, regn och till och med blötsnö på vissa håll – det vädret kan vi räkna med i landet de kommande dagarna, enligt SMHI:s prognos.
Väder • Publicerad 3 maj 2019
De kommande dagarna blir regniga. Arkivbild.
De kommande dagarna blir regniga. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Övergången till det typiska aprilvädret såg ett tag ut att utgå. Efter en månad av varmare temperaturer än vanligt, som orsakat bränder på olika håll i landet, kommer nu instabilt väder med regn att dra in över Sverige med start på fredagen.

– Molnigheten kommer att öka och regn eller blötsnö kommer att röra sig in i södra Sverige, och även hålla i sig under natten, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Annons

I norr kommer det enligt prognosen att komma enstaka snöbyar, medan det i Svealand kommer enstaka regnskurar. Vädret ser ut att hålla i sig även under helgen.

Låga temperaturer väntas i landet, och i Svealand och Götaland väntas fyra till nio grader medan temperaturen i norrland beräknas ligga på omkring sex grader. I fjällområden blir det minusgrader.

Den kommande veckan ser ut att bjuda på instabilt väder med en hel del regn. Brandrisken har dämpats, men är kvar på några platser i Norrland och längs med den östkusten. Med bakgrund av de senaste veckornas värme är det oklart om det är tillräckligt med regn som nu drar in över landet, enligt SMHI.

– Det är svårt att svara på, det är mer instabilt väder som kommer nu och det är fortsatt torrt i marken i Skåne och östra Götaland, säger Moa Hallberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons