Annons
Nyheter

Regional hyresgästbas sparkas ut

Bostad • Publicerad 14 april 2020
Hyresgästföreningens förbundsstyrelse utesluter ordföranden i föreningens västra region, som har cirka 73|000 medlemmar. Arkivbild.
Hyresgästföreningens förbundsstyrelse utesluter ordföranden i föreningens västra region, som har cirka 73|000 medlemmar. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Ordföranden i Hyresgästföreningens västra region, Kristofer Lundberg, utesluts ur föreningen.

Ekonomiska oegentligheter är orsaken, uppger Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande. Enligt Lundberg själv finns en politisk bakgrund till förbundsstyrelsens beslut, eftersom han inte är socialdemokrat.

Annons

Problemen har uppstått i en lokal hyresgästförening, där Lundberg också varit ordförande. Lokalföreningen redovisar ett underskott på cirka 800 000 kronor för fjolåret.

Underskottet har uppstått i samband med annonsering. Lokalföreningen har polisanmält ett annonsföretag som man känner sig lurad av. En styrelseledamot i lokalföreningen är anställd på annonsföretaget, skriver tidningen Hem &Hyra.

Hyresgästföreningens förbundsstyrelse anser dock att region- och lokalordförandens agerande bidragit till underskottet. Förbundsstyrelsen har inte gjort någon polisanmälan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons