GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Redéns Elitloppsrekord: "Jag är väldigt stolt"

De flesta travtränare drömmer om att en gång i karriären få delta i Elitloppet.
Daniel Redén har fyra hästar i storloppet på Solvalla.
Kusken Örjan Kihlström och ägaren Daniel Redén med Elitloppsfavoriten Propulsion .
Kusken Örjan Kihlström och ägaren Daniel Redén med Elitloppsfavoriten Propulsion .
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stjärnan Propulsion fick tidigt en inbjudan av sportchef Anders Malmrot. Därefter följde stoet Double Exposure som imponerande stort vid seger i Rättvik.

Inbjudningslistan utökades till tre hästar sedan Heavy Sound krossat allt motstånd i årsdebuten och segrat på 1.09,6 i slutet april.

I lördags blev den fjärde hästen klar när Sorbet tog hem Prins Daniels lopp i Gävle. Tidigare hade Sören Nordin och Stig H Johansson rekordet med tre startande hästar i Elitloppet.

Sista chansen för Propulsion

Att Propulsion skulle trava upp bakom startbilen på söndag var väntat. Åttaåringen har placeringarna 2-2-4 i Elitloppet och får nu en sista chans att ta sin efterlängtade seger innan han övergår till avelsverksamhet.

– Det skulle förstås sitta väldigt fint om vi lyckades vinna. Hästen har varit otroligt bra i flera år och vunnit i stort sett allt, men inte haft rätt flyt i finalen. Jag sitter bakom en av de bästa hästarna, dit räknas även Readly Express, och den som får bästa loppet vinner nog. Men det finns flera bra konkurrenter, Daniel har ju ytterligare tre hästar med, säger kusken Örjan Kihlström.

Kihlström har kört och vunnit med både Double Exposure och Sorbet. Heavy Sound har hela tiden körts av Kenneth Haugstad. Kihlström valde förstås Propulsion eftersom det måste vara samma kusk i försök och i en eventuell final.

"Ett toppsto"

Så här säger Kihlström om Redéns övriga hästar:

– Double Exposure (Erik Adielsson) är ett toppsto som jag gillar väldigt mycket. Hon är enkel och fin att köra och gör alltid sitt bästa. Hon har utvecklats ytterligare i år och jag vet egentligen inte hur bra hon är och blir en tuff motståndare.

– Sorbet (Carl Johan Jepson) har ett stort överskott på energi och kan vara lite jobbig innan. Men i loppet är det inga problem och han har både styrka och speed. Två heat ska nog också passa bra, om han går till final. Har dock ett svårt åttonde spår i försöket.

– Heavy Sound (Kenneth Haugstad) är också en topphäst. Han var väldigt bra i årsdebuten då han vann väldigt enkelt på en topptid. Han har en mycket vass speed och får han rätt lopp så går ingen säker.

Årets tränare i fjol

Daniel Redén är inne på elfte året som proffstränare. Han har utvecklats enormt under de senaste åren och blev i fjol utsedd till årets tränare. Han har tagit intryck av många men valt att gå sin egen väg när det gäller träning.

Hästar som Propulsion och Double Exposure har köpts från USA. Tränats på Redéns tunga bana och utvecklats till världsstjärnor.

– Daniel är en väldigt bra tränare med fin känsla för hästarna. Han förbättrar många och hästarna är alltid i väldigt fin form när de startar, säger Örjan Kihlström.

Läs mer