Annons

Rapinoes nya mål: Få bort Trump

Fotbollsstjärnan Megan Rapinoe trappar upp sin kamp för jämställdhet.
Nu kliver hon in i den amerikanska presidentvalskampanjen.
Fotboll • Publicerad 10 december 2019
Megan Rapinoe. Arkivbild.
Megan Rapinoe. Arkivbild.Foto: Joshua Bessex/AP/TT

För en dryg vecka sedan tilldelades hon Ballon d'Or, priset för världens bästa fotbollsspelare. Nu ska den amerikanska storstjärnan Megan Rapinoe hjälpa Demokraterna att vinna presidentvalet nästa höst.

– Det viktigaste är att få bort den där galningen från Vita huset, sade Rapinoe till Reuters i samband med att hon mottog priset "Årets idrottsperson" av tidningen Sports Illustrated.

Annons

I somras vägrade 34-åringen följa traditionen och besöka Vita huset efter att USA försvarat sitt VM-guld. Rapinoe kritiserade Donald Trump öppet under turneringen – medan hon briljerade på plan utspelade sig en offentlig dispyt mellan henne och presidenten.

Nu säger hon sig vara redo att ge sig ut på vägarna och kampanja för den kandidat som blir Trumps motståndare i valet.

– Ta med mig på bussen, ta med mig på flyget. Jag vill reta upp folk, säger Rapinoe till Reuters.

– Om jag måste gå runt och knacka dörr för att få folk att rösta, så gör jag det, fortsätter hon.

Under sin karriär har fotbollsstjärnan klivit fram som en politisk aktivist. Hon har kritiserat manliga storstjärnor som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Zlatan Ibrahimovic för att inte göra något i kampen för jämlikhet och jämställdhet.

– De här stjärnorna engagerar sig inte för något. Jag utmanar dem att uttrycka sig, har Rapinoe tidigare sagt till tidningen France Football.

Susanna Persson Öste/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons