Zibanejad bakom Rangers derbyseger

New York Rangers besegrade New York Islanders med 3–2 i NHL-ishockeyn. Med knappa halvminuten kvar avgjorde Chris Kreider i power play, assisterad av svenske stjärnan Mika Zibanejad.
Ishockey • Publicerad 17 januari 2020
Rangers Tony DeAngelo firar med Mika Zibanejad.
Rangers Tony DeAngelo firar med Mika Zibanejad.Foto: Frank Franklin II

Det var ett revanschsuget Islanders som tog emot New York-motståndarna Rangers i Nassau Coliseum, efter 6–2 förlusten i Rangers hemmaarena Madison Square Garden i måndags.

Den här gången var det Islanders som stod för värdskapet, och det var också hemmalaget som tog ledningen. I slutet av första perioden sköt Josh Bailey in 1–0.

Lyckan varade drygt en halv period, innan Mika Zibanejad kvitterade tolv minuter in i andra. Viss förvirring kring målet rådde, och först efter ytterligare en minut fick den svenske stjärncentern jubla över säsongens 18 mål, när videogranskarna slagit fast att pucken verkligen var helt över mållinjen.

"Inte det snyggaste"

– Ja, det var inte precis det snyggaste målet jag gjort, men det var skönt att se den gå in. Särskilt som det var i powerplay, vi har börjat få i gång det på slutet, sade Mika Zibanejad till Aftonbladet efter matchen.

Tredje perioden bjöd på dramatik med ledningsmål från Rangers och kvittering från Islanders, innan Chris Kreider kunde fastställa slutresultatet till 3–2. Även den här gången var Zibanejad inblandad. 26-åringen fick iväg ett stenhårt skott mot mål, vilket ledde till en retur som slogs in av Kreider.

– Det var som en slutspelsmatch och det är bra för oss att få uppleva sådana. Ska vi kunna jaga i kapp börjar vårt slutspel liksom nu, säger Mika Zibanejad till Aftonbladet.

Sju raka för Vancouver

Vancouver förlängde sin vinnande svit på hemmais till sju matcher – och det med god hjälp av Elias Petterssons två målgivande passningar och Jacob Markströms 34 räddningar. Vancouver slog Arizona Coyotes med 3–1.

För Vancouver var det även tionde segern på de senaste 13 matcherna.

Emil Bemström bidrog med ett mål redan efter 67 sekunder, hans andra mål på tre matcher och femte för säsongen, när Columbus vann mot Carolina med 3–2. Nick Foligno avgjorde med 1.41 kvar. Bemström missade nästan en månads spel på grund av skada men är nu igång igen på allvar.

Linus Ullmark stoppade 28 skott och Rasmus Dahlin gjorde ett av målen när deras Buffalo hade en trevlig kväll i Dallas – seger med 4–1.

Två passningar till Ovetjkin

Rickard Rakell bidrog med ett mål och en assist när Anaheim gjorde 4–2 borta mot Nashville, där Viktor Arvidsson gjorde sitt elfte mål för säsongen.

I Washington firade Nicklas Bäckström sin kontraktsförlängning med att spela fram till två av Alexander Ovetjkins tre mål – ryssens 25:e hattrick i NHL – i 5–2-segern mot New Jersey. Bäckström är nu uppe i 28 målgivande passningar. Carl Hagelin gjorde ett av målen.

William Nylander är uppe i 21 mål, men det hemma mot Calgary var Torontos enda och gav en poäng. Calgary avgjorde i förlängningen.