Annons

Räddningstjänsten besköts med raketer

Brott • Publicerad 15 december 2019
Ungdomar i nordöstra Göteborg har skjutit raketer mot räddningstjänsten enligt polisen i region Väst. Arkivbild.
Ungdomar i nordöstra Göteborg har skjutit raketer mot räddningstjänsten enligt polisen i region Väst. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var oroligt i Lövgärdet i nordöstra Göteborg under lördagskvällen. Ungdomar anlade bränder och sköt raketer, skriver Göteborgs-Posten.

Polisen som redan befann sig i området i trygghetsskapande syfte fick arbeta med att säkerställa räddningstjänstens arbetsmiljö. Strax före midnatt var läget under kontroll och polisen lämnade platsen. Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp och skadegörelse. Inga personskador rapporteras.

Annons

– Det brinner i containrar och det skjuts raketer. Inte mot oss, men mot räddningstjänsten. Så vi är där för att se till att räddningstjänsten kan göra sitt jobb, sade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GP vid 22-tiden.

Busstrafik genom det aktuella området ställdes in och Västtrafiks störningskoordinator Jonathan Nord-Ekfeldt sade till GP att det även har kastats smällare mot bussar.

På fredagskvällen utsattes polisen för stenkastning i samma område. Då omhändertogs flera personer för ordningsstörning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons