Annons

Portugals regering överlevde omröstning

Portugal • Publicerad 10 maj 2019
Portugals premiärminister António Costa. Arkivbild.Foto: Armando Franca/AP/TT

Portugals socialistiska minoritetsregering har överlevt en omröstning i parlamentet och sitter kvar. Detta sedan premiärminister António Costas stödpartier till vänster först hotat att rösta för mitten-högeroppositionens krav på en särskild löneökning till lärare som fick lida ekonomiskt under finanskrisen – men när det väl kom till omröstning i parlamentet blev det nej till lönesatsningen.

Costa ansåg att den skulle slå mot försöken att få statsbudgeten i balans och hotade med att avgå och utlysa nyval om förslaget gick igenom.

Annons

Den senaste tidens opinionsmätningar pekar på att Costas parti kommer att vinna det ordinarie valet, planerat till den 6 oktober, men utan att få egen majoritet.

Partiet har tappat popularitet efter kritik om svågerpolitik i regeringen, som innehåller ett gift par och en pappa och hans dotter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons