Popkollo får 350 000 från Roskildefestivalen

Musik • Publicerad 2 juli 2019
SIlvana Imam har önskat att Popkollo ska få 250|000 danska kronor i donation från Roskildefestivalen. Arkivbild.
SIlvana Imam har önskat att Popkollo ska få 250|000 danska kronor i donation från Roskildefestivalen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Roskildefestivalen skänker motsvarande ungefär 350 000 kronor till organisationen Popkollo. Det är artisten Silvana Imam som fått välja vilket ändamål som ska få ta del av öronmärkta pengar från överskottet från föregående års festival. Summan kallas "orange donation" och det är tradition att en artist får välja vart den ska gå.

"Popkollo är en icke vinstdrivande organisation med superviktiga värderingar. Jag har gjort två somrar där som musikcoach och jag tror att de kan förändra ännu mer med dessa 250 000. Jag är även ärad att vara den som öppnar huvudscenen på Roskilde, det kommer att bli eld!", säger Silvana Imam i ett uttalande.

Popkollo är ett musikläger som riktar sig till tjejer, icke-binära och transpersoner. Årets Roskildefestival inleds i morgon, onsdag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.