Annons

Polisen söker motiv bakom Västeråsskjutning

Brott • Publicerad 4 december 2019
Polisen söker efter motiv bakom skjutningen i Bjurhovda i Västerås på tisdagen. Arkivbild
Polisen söker efter motiv bakom skjutningen i Bjurhovda i Västerås på tisdagen. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Den man i 30-årsåldern som sköts i närheten av ett motionsspår i Bjurhovda i Västerås på tisdagseftermiddagen vårdas fortfarande på sjukhus. Mannen sköts med flera skott och fördes till Karolinska universitetssjukhuset med livshotande skador.

Läget är stabilt, men skadorna är så pass allvarliga att polisen inte kunnat höra mannen.

Annons

– Vi bedömer det som en isolerad händelse och att den här personen inte är slumpmässigt utvald utan att det finns ett motiv för den här skjutningen, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Ingen är gripen för dådet men polisen bedriver inre spaning för att se om det finns några hot mot mannen och för att hitta en motivbild.

– Man arbetar också med dörrknackning på plats för att se om det kan vara någon som sett eller hört någonting och arbetar med att sammanställa den tekniska undersökning som gjordes i går, säger Johan Thalberg.

Polisen söker nu tips från allmänheten om någon har sett personer eller fordon i området kring Bjurhovda vid 15-tiden på tisdagen.

En förundersökning om mordförsök pågår.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons