Piken efter tunga vinsten: "De är skraja"

Timrå fick en mardrömsstart i prestigemötet med Modo.
Men bortalaget vände 0–2 till 3–2-seger – och är nu bara tre poäng efter rivalen i kampen om att nå den hockeyallsvenska finalen.
Ishockey • Publicerad 12 februari 2020
Måljubel i Timrå. Arkivbild.
Måljubel i Timrå. Arkivbild.Foto: Avdo Bilkanovic/TT

Under större delen av säsongen har ettan Björklöven och tvåan Modo cementerat sina platser i toppen av tabellen.

Men nu, med bara sju omgångar kvar, ser det ut som att Timrå på allvar kan komma att utmana om en plats i den hockeyallsvenska finalen.

Efter bortasegern med 3–2 i Fjällräven Center skiljer det nu bara tre poäng mellan lagen.

– Det kan inte bli bättre, säger en nöjd Sebastian Hartmann efter slutsignalen.

Det kunde dock börjat bättre i rivalmötet för Timrå.

Modo fick en pangstart på matchen och hade tagit ledningen med 2–0 efter bara 4.30 i den första perioden efter mål av Adam Tambellini och Patrik Karlkvist.

Timrå skakade dock snabbt av sig kallduschen och reducerade nästan omgående till 1–2, detta efter att Morten Madsen pangat pucken i nät på ett tillslag efter en fin passning från Sebastian Ohlsson.

"Mycket bättre"

I den andra perioden skulle sedan två snarlika mål vända matchen till bortalagets fördel.

Först snappade Sebastian Hartmann upp en retur och kunde från en minimal vinkel lirka pucken i mål via benskyddet på Modos målvakt Patrik Bartosak.

Med ett par minuter kvar till paus var det sedan Albin Lundins tur att göra mål via den tjeckiske burväktaren. I spel fem mot fyra hittade Jonathan Dahlén Jens Lööke som sedan passade Lundin vars avslut vallades i mål via Bartosak.

2–3 på resultattavlan stod sig sedan matchen ut – något som inte bara gav upphov till ett rejält segervrål bland bortafansen utan även ett kaxigt utspel från Sebastian Hartmann.

Han hälsar att Modo nu får se upp inför säsongsavslutningen som ser ut att kunna bli en rafflande duell om den sista finalplatsen.

– De är skraja. Nu kommer vi. Vi är i bra form och nu jävlar, nu tågar vi, säger Hartmann.

– Det vi vinner på är fem mot fem-spelet. Vi är klart mycket bättre än dem. De är farliga i powerplay, men vi stänger ner dem, tillägger han.

Nästjumbon förnedrade Mora

Den hockeyallsvenska omgången i övrigt bjöd på en ny Björklövenseger efter att Umeålaget slagit Vita Hästen på bortais med 5–3.

Mest anmärkningsvärda resultatet hittade vi dock i Kristianstad där nästjumbon hemmabesegrade Mora med hela 9–2.

Samtidigt tog Almtuna en viktig seger på straffar med 4–3 hemma mot Södertälje medan Tingsryd slog Västervik med 5–1 och Västerås gick segrande ur hemmamötet med Karlskrona med 3–2.