Peterson tillbaka som vinnare i Monterrey

Tennis • Publicerad 2 mars 2020
Rebecca Peterson är tillbaka. Arkivbild.
Rebecca Peterson är tillbaka. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Svenska tennisproffset Rebecca Peterson är tillbaka på banan. I WTA-turneringen i Monterrey, Mexiko, gjorde den 24-åriga svenskan comeback efter sin skade- och sjukdomsperiod och vann första matchen, mot Kateryna Kozlova.

Ukrainskan tog hem första set men totalt sett blev det seger med 3–6, 7–6 och 6–4 för Rebecca Peterson.

Det var Petersons första tävling sedan Australian Open i januari. Den gången blev det respass redan i första omgången mot slovenskan Polona Hercog efter en långt från optimal uppladdning, då hon hade dragits med både skada och sjukdom inför matchen.

Tidigare i februari bröt Rebecca Peterson sitt samarbete med stjärntränaren Thomas Högstedt. Hon har plats 45 på världsrankingen.